Eerste week - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Stephanie Harg - WaarBenJij.nu Eerste week - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Stephanie Harg - WaarBenJij.nu

Eerste week

Door: hargs

Blijf op de hoogte en volg Stephanie

18 Februari 2012 | Nederland, Amsterdam

hallo luitjes,
Zo het weekend is weer voorbij en de week is begonnen.. nouja het is nu al weer weekend maar voor mijn blog eventjes een update.
Maandag moest ik dus om 10.15 uur naar Wereldstage voor wat formulier in te vullen en daarna zouden we kennis maken met het stagebedrijf waar je zou lopen. Sander (een studiegenoot) en ik moesten allebei om 10.15 uur, dus wij liepen samen, helaas was er gezegd dat het kantoor van wereldstage bij de discotheek Bermuda in de buurt lag, helaas was dit niet het geval en waren we 3 x fout gelopen. toen heeft een meisje die hier iets langer al zat ons gebracht naar Wereldstage, we waren iets te laat maaja dat was niet erg, want er waren pas 3 anderen. Na een korte introductie met verhalen over Curacao, moesten we formulier invullen voor onze immigratiepapieren, maar de afspraak die moet nog gemaakt worden door wereldstage. Daarna moesten we gegevens gaan controleren en kregen we te horen hoelaat we kennis gingen maken met ons stage bedrijf. Ik moest om 14uur melden bij wereldstage om samen naar me stage te gaan. In die tussentijd zijn sander en ik me scooter opgaan halen. Wij met zo'n lokaal busje naar het TMF cafe want daar moest het in de buurt liggen. Na wat vragen wisten we waar het was, maar het was nog dicht en zou om half 2 open gaan. Dus toen hadden we een local aangesproken of die mevrouw solange kon bellen of ze misschien eerder kon komen anders zou ik misschien te laat komen op me stage. Nou ze kon iets eerder komen maar niet veel eerder. Toen hebben we de scooter gecontroleerd en hij deed het prima. Toen snel naar Wereldstage gegaan en sander is naar huis gegaan. Mijn stage was wel leuk, aardige mensen en meteen kennis gemaakt met iedereen. De volgende dag moest ik om 8 uur bij de movies(een bioscoop). 's avonds broodje knakworst genomen.

Dinsdag 14 februari,
Om 8 uur bij de Movies afgesproken met Barbara(me stagebegeleidster en hoofdhostess). Vanuit daar zijn we naar Zanzibar gegaan voor een bezoekmoment en aansluiten een welkomstmeeting. Vanuit daar zijn we naar Canababeach gegaan voor een bezoekmoment en aansluiten ook een welkomstmeeting. Daarna naar het hotel Hyatt, zo dat is mooi en groot. het ligt helemaal afgelegen en heeft een megagrote golfbaan. Daar kwam helaas niemand opdagen dus toen konden we even rustig eten in de auto. Vanuit daar werden de mensen die gingen vertrekken ook met de pendelbus opgehaald, maar helaas kwam hier ook niemand meer verschijnen. Dus na een tijdje zijn we maar weg gegaan, daardoor was de pendelbus wel te laat bij de volgende ophaalplaats. Bij de volgende ophaalplaats hebben we de auto laten staan en zijn we meegegaan op de bus. Zo hebben we alle gasten opgehaald en gewacht tot ze door de checkin waren. Toen hadden we even een uurtje voor ons zelf en zijn we ff iets gaan eten. Daarna moesten we weer klaar staan voor de aankomende gasten. Die hebben bij alle hotels afgezet en natuurlijk eerst een welkosmtpraatje gehouden in de bus. Nadat iedereen was afgezet, waren we klaar en was ik 6uur thuis. 's Avonds ben ik naar Cinco geweest want het was valentijnsdag en je kon een uur gratis drinken.Altijd leuk toch! helaas voelde ik me na 3 drankjes echt kut en ben ik na de happy hour naar huis gegaan, werd thuis gebracht, de rest ging stappen, maar ik dook me bed in.

woensdag 15 februari,
Vandaag moest ik 9 uur op kantoor zijn, maar helaas heb ik dit niet kunnen redden want me scooter kapte er mee.. Dus ik moest met een busje vanaf Otrabanda naar me stage. Ik had me stagebedrijf al gebeld dat ik wat later was. Daar kwam ik uiteindelijk gelukkig maar 10 minuutjes te laat. Daar welkomstenveloppen geschreven en klaar gemaakt voor OAD en Air Canada. 's Middags was Barbara vrij en ging ik met Corrie pendelen (dus weer gasten ophalen die vertrekken en mensen ophalen die aankomen). Ik verwachte een oudere dame rond je 45 jaar, maar dit was een jonge griet van 28 jaar die dit werk pas 2 weken deed. Super leuk met haar kunnen kletsen en na het werk gingen we even langs de UTS om te kijken voor mobiel internet, Barbara had die dag ervoor iets voor me gefixt dat ik voor 1 NAF per dag onbeperkt mobiel internet had. Helaas werkte dit niet dus wilde ik even langs de UTS. Maar deze UTS die kon alleen dat fixen met Blackberry's die ik dus niet heb. Toen heeft ze me naar huis gebracht. 's Avonds ben ik boodschappen gaan doen met een meisje uit de Nieuwstraat die ook nog boodschappen moest doen. Daar veel ingeslagen, vlees, brood, broodbeleg, melk etc etc, weer veel geld kwijt maaja het was al minder dan de AH van vorige keer qua duurheid. Daarna pannenkoeken gaan eten. beetje gehangen op de Patio. De volgende dag zou ik op eilandtour gaan. Ook had ik nathaly mijn huisbaas gebeld of ik al kon verhuiZen want ik zat nog steeds in me tijdelijke huisvesting. Die zou de volgende dag de sleutel brengen van me nieuwe huis. 's Avonds nog gechillt op de patio.

donderdag 16 februari,
's Ochtends om half 8 kwam nathaly om de sleutel te brengen. Die zou ze vrijdagochtend weer opkomen halen, zodat ik de hele dag had om te verhuizen. Vandaag zou ik mee gaan op Eiland tour van oost naar West. Ik moest om 9 uur bij de receptie van Chogogo zijn, dus ik dacht ik ga op me scooter. die begon weer beetje raar te doen, eerste 10 km pu en daarna al gauw 2 km pu. Dus ik naar het benzinestation gereden om te vragen wat dat nou was. Zeiden ze ik weet het niet maar ik zou ff contact opnemen met je scooter bedrijf. Dus toen ik naar huis wilde rijden begon hij het weer goed te doen en dacht ik ik waag gewoon de gok om naar Chogogo te rijden. Daar was ik al heel vroeg aangekomen. Toen het 9 uur was waren er ook gasten van OAD een heel leuk stel, die ik een paar dagen daarvoor met de welkomstmeeting had ontmoet. Om half 10 was er nog geen excursiebusje gesignaleerd dus ben ik mijn collega Barbara even gaan smsen, helaas geen reactie terug, dus ben ik haar gaan bellen. Die ging het voor mij uitzoeken en belde me terug met de mededeling dat hij al bij Chogogo was geweest en al mensen had opgepikt, maar dit waren de verkeerde gasten want die hadden geen excursie geboekt. Dus toen kwam het busje met de verkeerde gasten terug om ons op te halen. Vanuit daar begon de excursie. We gingen eerst naar een Liqeurmakerij om 4 verschillende liqeurs te proeven. Lekker om half 11 's ochtends. :P Langs verschillende landhuizen richting Westpunt, langs het Christoffelpark. Bij het westpunt zijn we gestopt bij het meer met flamingo's. Die waren niet op vakantie gelukkig. Daarna zijn we naar Nena Sancheez Gallerie geweest in het Jan Kok Landhuis. Was wel leuk om te zien die kunst die ze maakte en hoe het landhuis er ongeveer uitzag in die tijd. vervolgens zijn we doorgegaan naar het Shete Boca, waar je veel salamanders had en hele mooie klif met hoge golven. Daarna gingen we naar Jaanchie om te lunchen. Daar leguaan stofpotje op en draadjesvlees. Na het eten gingen we naar een van de mooiste stranden van Curacao namelijk de grote Knip. dit strand is lokaal en heeft dus bijna geen faciliteiten en is daarom gratis toegankelijk. Daar hadden we een uur, dus toen ben ik me snel omgaan kleden in me bikini en gaan zwemmen in de mooie helderblauwe zee. Toen weer omgekleed en gingen we weer terug richting Willemstad om de gasten af te zetten. Bij Chogogo aangekomen wilde ik op me scooter stappen en het begon al weer te regen. Want ja in Curacao regent het nu bijna elke dag ook nog eventjes soms een uur lang en soms zijn het echt lokale buitjes. Het regenseizoen loopt nu wel af. Toen starte me scooter wel maar deed weer zo raar. Dus na een paar keer starten ging het nog steeds niet, dus toen heb ik Studentscoot opgebeld. En die zouden morgen me scooter ophalen met de takelwagen en mij bij Chogogo ophalen en een nieuwe scooter geven. Dus ik bij Chogogo naar binnen om te vragen of me scooter binnen mocht staan, nou dat mocht dus ik helemaal blij. Moest wel even me naam en telefoonnr geven, zodat ze konden bellen als die was opgehaald. Als snel kwam het takelmannetje die me kwam ophalen en reden we weg. toen hij vroeg heb je je helm wel bij je want je gaat nu direct je scooter ophalen. Ik owh nee, die ligt daar nog, dus hij omgekeerd en terug gereden. Ik zei wacht maar even bij de slagboom ik ben zo terug, dus ik naar de receptie gelopen om me helm op te halen zeggen ze: je mag je scooter hier niet zetten van de manager dus zet hem maar aan het hek neer. Maaja ik had me sleutels aan het takelmannetje gegeven dus ik kon hem niet op slotzetten dus mocht die bij de fietsen staan aan hun slot, alleen die was te klein en kon er niet door, daarnaast viel hij de hele tijd om. Dus dat meisje van Chogogo zeggen, ja dan moet je wat grindsteentjes wegschuiven, nou dat werkte natuurlijk niet, en niet ff helpen, nee waarom zou je!! grrr ik begon me geduld al een beetje te verliezen, want ze begrepen ook al niet waarom ik hem niet op slot aan de ketting kon zetten. Na een tijdje kwam het takelmannetje kijken waar ik bleef want het duurde wel lang. En toen hebben we hem samen aan het hek gezet. Toen konden we eindelijk weg en zijn we naar studentscoot gegaan, ondertussen al 5 kwartier later. Daar aangekomen zei mevrouw Solange, ja dankzij jou zitten we hier nog steeds en kunnen we nog niet naar huis.. ik dacht bij me zelf Wtf!! doe ff normaal ofzo.. maaja ik heel relax ja ik kan er ook niks aan doen dat die scooter het niet meer doet. Dus toen gingen we snel een andere scooter controleren en die deed het wel. Dus rond half 7 reed ik daar weg, en ik was om 4 uur klaar met werken. Onderweg merkte ik dat deze 'nieuwe' scooter wel langzamer ging dan die vorige maar ik dacht niet zeiken je heb nu een nieuwe. De berg op ging hij op een gegeven moment maar 35 km pu en op rechte stukken 50 km. Thuis de eerste x voor mezelf gekookt, prei, aardappels en gehakt, nouja dat heeft eigelijk me buurman Paul gedaan zodat ik kon douchen, omdat s avonds zou ik gaan verhuizen en naar het feest gaan in cafe de Tijd een uur gratis drank. Toen ik bijna alles had verhuist ben ik snel gaan omkleden en samen met Dhrun (een studiegenoot uit de nieuwstraat) naar cafe de Tijd gegaan, waar het feest al was begonnen. Na de happyhour zijn we nog even gebleven en toen gingen we naar Bermuda. Daar zijn we een uur gebleven, ik was moe en had erg last van me linkervoet die megadik was. En toen zijn Roel en ik naar huis gegaan. Thuis moest ik nog even afwassen voor morgenochtend als nathaly de sleutel zou komen halen. Dus toen hielp roel mee met afwassen om half 2 s nachts.Daarna ben ik lekker gaan slapen in me nieuwe huisje met een natte handdoek om me voet. 's Nachts ook nog met ijs gekoeld alleen dat hielp niet veel helaas.

Vrijdag 17 februari,
Ik was vergeten om een wekker te zetten dus Nathaly klopte aan om de sleutel te halen. Ze vroeg of alles naar wens was in me nieuwe huisje. Ik zei dat de douche en de keukenkraan niet deed, er kwam geen water uit en ik wilde nog een haakje in het plafond zodat ik me klamboe op kon hangen. Er zou later vandaag een mannetje komen daarvoor. Daarna ben ik weer verder gaan slapen, want ik was vandaag vrij en moest zaterdag wel werken. Toen ben ik gaan douchen en klaar gaan maken want we (mark, pim en ik) zouden vandaag naar de wasserette gaan en boodschappen doen en smiddags naar het strand. Helaass waren ze dat even vergeten en waren ze weggereden zonder mij. Dus toen ben ik naar de wasserette op de hoek gelopen maar die was helaas dicht. Dus ik kon weer terug, toen ben ik met de scooter naar de Botica (apotheek) gegaan om spul te halen voor mijn nogmeer opgezwollen voet. Helaas kreeg ik daar de mededeling te horen dat ik beter er mee naar de dokter kon gaan. Dus hun hadden even gebeld naar de dokter om een afspraak te maken omdat hij om 12u sloot. Dus ik daar heel snel heen gereden want het was al 10 over half 12. Eerst nog even Mark gebeld dat ik naar de dokter moest. Bij de dokter aangekomen, eerst nog 2x fout gereden, zeiden ze dat ik een afspraak moest maken voor morgen of later die middag. Dus ik gezegd ja maar ze hebben gebeld vanuit de botica. maar helaas begrepen ze me verkeerd. Toen was er een medecollega van de assistente die zei nee dat is dat meisje van de muggenbulten daarvan hebben ze net gebeld. Dus ik pfieuw gelukkig hoefde ik niet later terug te komen. De dokter, sprak nederlands, die zei dat ik een secundaire ontstekking had in me linkervoet en waarschijnlijk door een mug. Als ik er mee doorzou lopen dat ik dan Ericipela krijg. Me voet was nog steeds best paars en dik. Dus die hadden ze ingezwachteld en toen liet ik me andere voet zien en zeiden ze dat die beginnend was dus die hadden ze ook even ingezwachteld. Ik moest me voeten hele tijd nat houden en 2x per dag antibiotica slikken. Verder mocht ik niks doen 3 dagen lang, ook niet in de zon, voeten omhoog en geen stagelopen. Daarna naar de apotheek gegaan om me medicijnen op te halen en toen was ik bij elkaar 141 Naf armer. maandag mag me verband er af en moet ik kijken of het erger / gelijk is gebleven of dat het minder is. Als het erger of gelijk is gebleven moet ik meteen naar de dokter komen. Na het doktersbezoek en de apotheek ben ik naar huis gegaan en kon ik aan mensen van de patio Nieuwstraat, Pietermaai uitleggen wat er was gebeurd. Toen zijn Mark en Pim, Yaniek en zijn nichtje naar het strand gegaan en ben ik in me kamer gaan zitten met me voeten omhoog. Eind van de middag ben ik met Mark mijn was weg gaan brengen en de zijne ophalen want had al een hele vuilniszak vol en bijna alle handdoeken waren al op. Daarna nog naar de AH want hij moest eten hebben voor s avonds. 's avonds ben ik me pannekoeken van woensdag avond die ik nog over had gaan eten en na het afwassen, rond half 10 naar bed gegaan ik was kapot moe. Terwijl de meeste s avonds naar Quintino gingn die optrad in de villa. Ik baalde ervan dat ik niet kon. Ook werd ik de gehele dag gebeld door de receptie van Chogogo dat me scooter nog niet was opgehaald en dat die echt weg moest want hij mocht daar niet meer staan. Of ik even de takelwagen wilde bellen. Dus ik zei ja doe ik zo zit nu bij de dokter. Daarna niet meer gedaan, had bijna geen btg meer en dacht ja daar kan ik ook niet veel aan doen dat hij nog niet is opgehaald. Na 1 uur werd ik niet meer gebeld dus het zal wel goed zijn gegaan.

Zaterdag 18 februari
Probeerde ik een beetje uit te slapen, helaas ging dat niet echt goed, want het is hier snel warm in huis en me voet deed pijn want die had ik op een verhoging (me koffer gelegd, maar dat ligt natuurlijk voor geen meter. 's ochtends op internet op me telefoon me papa en mama gepraat want het internet had mark gister even gefixt dat het werkte. Zou eigenlijk vrijdagavond met ze gaan skypen maar was het vergeten. ook nog bezoek gekregen van joyce en sander die boodschappen gingen doen en vroeg of ik nog wat nodig had. Ashley , die op bed lag, had precies hetzelfde als mij en was gister ook naar de dokter geweest, maar die was niet ingezwachteld. Joyce en sander gingen even btg voor me halen voor mijn curacaose nr omdat die bijna op was en dan zou ik geen internet meer op me telefoon hebben. Toen zag ik lisa me overbuurvrouw en vroeg ik of ik even een mail mocht sturen op haar code van internet naar me stagebegeleidster van school en wereldstage dat ik 3 dagen geen stage mag lopen. Hele middag op internet gezeten, facebook, blog gemaakt, foto's geupload etc. De rest was naar het strand s middags gegaan. Mark die klaar was met werk was ook even langs gekomen want we zouden me was vandaag ophalen, maar ik heb heel lief gevraagd of hij dat op de terugweg van het strand niet wil vergeten op te halen. Ik baal er echt van dat ik niks mag doen, want ik zou vandaag mijn eerste eigen pendel doen met een welkomstpraatje, meetings mag ik nog niet doen, wel zou Barbara meegaan, maar aangezien ik niet stage mocht lopen en het kantoor het weekend dicht is zit ik nu thuis. Maandag moet ik contact met haar opnemen om te kijken of ik weer stage kan lopen. Vanavond is hier ook een carnavalsfeest in cafe de Tijd, ook hier kan ik helaas niet heen gaan. Morgen is het grote carnaval met optocht, daar kan ik ook niet heen, want ik kan het risico niet lopen dat iemand me hier herkent en het eiland is klein en dan komt het op me stage terrecht en dan ben ik misschien wel me stageplek kwijt. Dus nu even rustig aan doen dit weekend!

Tot zover weer een update, hij is erg lang geworden, veel leesplezier!!

• 18 Februari 2012 - 22:10

Papa, Mama, Cynthia:

Hey Stephanie,
    Nou je hebt weer aardig wat beleeft in je 1e week en ook al aardig wat van het eiland gezien, door de eilandtour. Jammer dat die muggenbeet wat roet in het eten heeft gegooid, waardoor je nu verplicht 3 dagen met je voeten omhoog moet zitten. Wij wensen je veel sterkte en hopen dat je maandag weer helemaal de oude bent. Liefs ons.

• 18 Februari 2012 - 22:17

Lonneke:

Hoi Stephanie, wat een flitsend begin weer van je stage....!! Jammer dat je even niets mag doen maar dan kun je wel even lekker bijslapen! Hopelijk ben je weer snel de oude! Veel plezier verder! groetjes Lonneke

• 19 Februari 2012 - 11:39

Simon De Weerdt:

Ey! Ziet er goed uit en klote van je voet!! komt helemaal goed met je :D enjoy! x Simon

• 19 Februari 2012 - 20:02

Stephanie Van Der Harg:

Thanks guys komt goed!!! nu heb tenminste wel tijd om me koffers goed uit te pakken, alles netjes te ordenen en me kamer op te pimpen!!