de eerste maand gepasseerd
Door: hargs
Blijf op de hoogte en volg Stephanie
12 Maart 2012 | Nederland, Amsterdam
Bon dia followers!!jaja ik zit hier al gewoon een maand! Time flies when you having fun! deze week weer een hoop leuke dingen meegemaakt, de toerist uitgehangen. aanstaande vrijdag komt eindelijk mijn huisgenootje en vriendinnetje Sarita! Daar kijk ik erg naar uit om een maatje te hebben. Voor als nu heel veel lees plezier weer...
Maandag 5 maart
Beetje uitgeslapen tot half 9. Toen rustig gegeten, blog gemaakt en geupload met wat foto’s. Mail gecheckt en toen gaan hardlopen naar supermarkt de Boulevard. Af en toe wel gestopt omdat het om half 11 al super warm was. Onderweg nog even een steen over het hoofd gezien en boem daar lag ik. Gat in me broek, knie open en hand open, maar ik dacht *** it ik ga gewoon verder hardlopen. ’s Middags moest ik om 1 uur beginnen met pendelen bij Living Stone. Op de airport aangekomen was het super druk met de check in, dus ik stond een tijdje te wachten voordat alle gasten waren ingecheckt. Ondertussen werd ik gebeld door mijn collega Barbara, dat de vlucht al was geland en ze al een groot deel van de gasten had. Dus ik snel naar haar toe en toen kon ik met de gasten naar de buschauffeuze. Maar die kon ik in eerste instantie niet vinden, dus ik ging haar bellen, nouja dat dacht ik maar dat bleek een andere te zijn met dezelfde naam. Uiteindelijk zag ik haar en had ik de gasten met de bagage in de goed bus gedaan. Ik had ook het geluk dat ik mee mocht met deze bus, en aangezien deze bus naar 2 hotels ging was ik vroeg klaar. Al om 4 uur was ik klaar. Toen kwam ik B Barbara tegen die vroeg of ik nog iets wilde afgeven bij een hotel. Op de scooter ben ik eerst gaan tanken en toen meteen naar de bank in Punda gereden, omdat ik mijn cheque wilde inwisselen. Helaas was die al eerder gesloten dan ik dacht en stond ik voor een dichte deur. Toen ging ik op zoek naar een wasrek die je over je deur kan hangen. Maar dat bleek nog verdomd lastig te zijn, want geen van alle winkels in punda had ze. Wel zo’n mega wasrek, maar daar heb ik weinig aan, want dat neemt mijn halve studio in beslag. Daarna zag ik nog leuke schoenen die ik heb gekocht. Toen ben ik nog wel even snel langs het hotel gegaan om iets af te geven. Uiteindelijk was ik 6 uur thuis en ben ik eten klaar gaan maken. Heerlijk gebakken aardappeltjes op met worteltjes en kip. Ook wilde ik heerlijk van mijn aardbeien toetje beginnen toen ik dacht wat zit daar een mega aardbei in mijn toetje. Toen ik goed ging kijken was het gewoon een stuk dikke schimmel. Dus mijn hele toetje maar weggegooid, super ranzig gewoon. Het rare was dat hij nog houdbaar was tot 24 mei 2012. Na de mega afwas van alleen vandaag, ben ik me werk gaan voorbereiden voor de dag erna, mijn blog alvast weer een stukje gaan typen, geinternet en een boekje gaan lezen.
Dinsdag 6 maart
Dinsdagochtend was ik lekker vrij en ben ik uitgaan slapen. ’s Middags moest ik weer pendelen en was ik om 6 uur klaar. Vandaag kwam de vlucht eerder aan en had ik al snel alle gasten. Toen ik helemaal klaar was, ben ik boodschappen gaan doen bij de supermarkt Vreugdenhil.
’s Avonds even naar Joyce geweest.
Woensdag 7 maart
’s Ochtends moest ik naar kantoor en s middags ben ik weer gaan pendelen. Nadat ik klaar was met werken had Joyce gevraagd of ik met hun mee at. Ik met hun meegegeten, alleen dan mijn eigen salade die ik had gekocht bij Vreugdenhil die moest ik echt opeten, anders was die niet meer goed. Daarna moest Sander nog naar de supermarkt de Albert Heijn voor boodschappen te doen, dus toen zijn Joyce en ik meegeweest. Ik achterin in de truck/jeep, wat open is zonder stoelen en op de terugweg ging Joyce achterin. Na het boodschappen doen zijn we bij Joyce gaan chillen en zouden we filmpje gaan kijken alleen Sander was zijn harde schijf met meer dan 100 films erop vergeten. Heerlijk theetje gedronken met chocolade cake die ik ’s middags had gekocht. Ik lag om kwart voor 12 op bed.
Donderdag 8 maart
Donderdag op kantoor moest ik eerst op gesprek komen bij de directrice om te vragen hoe ik het vond gaan. Tijdens het gesprek viel de stroom uit. Na het gesprek moest ik weer welkomstenveloppen schrijven. Voordat ik op gesprek moest komen had ik de nieuwe lijst uitgeprint, althans dat dacht ik maar ik had hem staand (dus verkeerd) uitgeprint, dus de namen van de gasten en de accommodatie stonden er allemaal niet op. Daar had ik dus helemaal niks aan. En aangezien ik gevraagd of iemand anders nog een lijst had. Nou Jaimy had wel een map waarin de boekingen stonden die ik even mocht lenen, dus gelukkig kon ik wel de welkomstenveloppen schrijven. Uiteindelijk na 2,5 uur deed de stroom het weer en ging ik weg van kantoor omdat ik moest pendelen. Nadat ik klaar was had ik moeders een mailtje gestuurd om te gaan skypen. Aangezien het internet het thuis niet deed ben ik gaan zitten bij Miles. Eerst natuurlijk wel een drankje moeten bestellen. Helaas zat ik daar voor niks want moeders had de mail niet gezien. Maarja wel alles even kunnen checken. Ondertussen kwamen Joyce en Sander die vroegen of ik mee uiteten ging, want ze hadden geen zin om te koken voor z’n tweeën. Om 7 uur gingen we uiteten met z’n 4en want Dhrun ging ook mee. We hadden gegeten bij De Buren, daar had ik een shaorma schotel genomen. Wel jammer dat we erg lang moesten wachten voordat er een bestelling opgenomen werd, we het eten kregen en dat het eten van Dhrun en mij niet echt warm was. Maar we moesten zo lang wachten en hadden echt trek dus hebben we het maar gewoon opgegeten. Daarna hadden we nog een ijsje genomen bij de Mac. Later die avond ben ik naar cafe de Tijd geweest met Jaimy, Lisa, Elsie en Stefanie. Daar was het wel gezellig, na de Tijd zijn we even een pitstop gaan maken bij thuis om allemaal even te plassen en zijn we samen met Priscilla naar Bermuda geweest. Uiteindelijk lag ik om 3 uur in bed.
Vrijdag 9 maart
Vrijdag ochtend vroeg liep de wekker weer om kwart voor 7 af, dus dat was weer een kort nachtje. Nog even met Cynthia geskypt en gezongen voor haar, want het was natuurlijk haar verjaardag en die van Michael ook. s ochtends op kantoor gezeten en s middags wezen pendelen. ’s Avonds voor mij zelf gekookt, gebakken aardappeltjes, sperzieboontjes en gehakt, maar die gehakt was niet echt lekker. Mijn vriezer die ontdooit namelijk nog wel eens een beetje en dan vriest hij het weer in, er zit namelijk geen deurtje of een klepje voor. Dus toen heb ik nog maar 2 hamburgers gebakken. Later die avond zijn Ashley, Dhrun en ik naar de Full Moon Party geweest op Kokomo Beach. Was in het begin erg rustig, later was het wel gezellig. Om 2 uur zijn Ashley en ik naar huis gegaan, en Dhrun was gebleven, want die wilde nog niet naar huis. Uiteindelijk lag ik om kwart voor 3.
Zaterdag 10 maart
Zaterdagochtend hadden Joyce, Sander, Kirsten, Marco en ik afgesproken om om 9 uur te vertrekken naar de Ostrich Farm. Ik had s nachts mijn wekker uitgezet, dus ik schrok om 10 voor 9 wakker. Ik in paniek Joyce opgebeld, ik ben nu pas wakker, heb mij verslapen maar ik wil heel graag mee, kun je nog eventjes wachten. Nou geloof mij ik ben nog nooit zo snel geweest. In 20 minuten had ik gedoucht, gegeten, opgemaakt en mijn spullen gepakt. We gingen met Sanders jeep, dus dat was weer lekker krap, we zaten met z’n 3en in de laadbak en Joyce en Sander zaten voorin. Na een half uurtje rijden kwamen we bij de Ostrich Farm aan. Daar waren we op tijd voor een tour en konden we eerst nog een beetje rond kijken. De man van de tour Alexandro vertelde heel leuk met wat feiten. We hebben emoes en afrikaanse struisvogels gezien. Daarnaast hebben we ook kleine baby struisvogels gezien, helaas mochten we die niet vast houden. Ook hadden ze zwarte buik schapen gezien die het land schoon knagen voor de struisvogels, krokodillen die de restjes op eten wat niet van de struisvogels word gebruikt. We kregen een dans van een struisvogel te zien en ik heb struisvogels gevoerd en ook uit mijn hand gevoerd. Verder hadden ze nog papagaaien, zwijnen (die ik ook heb gevoerd en geaaid), varkentjes en paarden. Ook mochten we op een echt struisvogel ei staan, die zijn overigens super sterk. Dit ei was niet bevrucht trouwens. Na de tour nog een beetje rond gekeken en toen zijn we gaan eten daar. Ik had een boerenombelet genomen met ham van de struisvogel en stokbrood er bij. Het was wel lekker maar niet bijzonder, de ombelet was ook van de struisvogel. Na het eten zijn we nog een stukje off road gaan rijden met de jeep en vervolgens nog even een stop bij Vreugdenhill supermarkt om boodschappen te doen. Thuis had ik nog even tijd om te kleden spullen te pakken en toen moest ik werken. Ik moest vanaf hotel Avila pendelen, alle gasten van Air Canada ophalen en naar de airport brengen. Nadat iedereen was ingecheckt ben ik later gaan assisteren bij de KLM vlucht bij Corrie. Nadat iedereen in de bus zat, moest ik wachten op Air Canada vlucht. Toen we alle gasten hadden, mee geweest op de pendel naar de hotels. Vanuit het laatste hotel werd ik weer naar de airport gebracht. Daar was het nog 1,5 uur wachten op mijn vluchten. Uiteindelijk was ik 9 uur klaar met werken en werd ik opgehaald door Sander. Die zette mij af bij hotel Avila waar mijn scooter nog stond en daar moest ik nog iets afgeven. Toen is hij achter mij aan gereden naar huis. Thuis ben ik wat gaan eten want ik had voor het laatst om 4 uur avond gegeten. Daarna ben ik mij op gaan frissen en zou ik naar K- Liber gaan in Bermuda, maar ik was zo moe dat ik in slaap viel. Dus toen ben ik maar naar bed gegaan.
Zondag 11 maart
Op zondag heb ik heerlijk uitgeslapen en werd ik om 10 voor 11 wakker. Joyce en Ashley hadden gevraagd of ik mee ging naar het Sea Aquarium, want het was toch geen strand weer. Dat wilde ik wel, alleen ik moest nog douchen, eten, en echt mijn was met werkkleding wassen in de wasmachine bij het studentenhuis van Sander. Dat vonden hun goed en toen ik klaar was zijn we gegaan. Ook Kirsten ging weer mee. In het Sea Aquarium veel tours gedaan. Ook kon je een kusje van een dolfijn krijgen voor 36 Naf, dat heb ik niet gedaan, want ik ga nog een keer zwemmen met dolfijnen. Wel roggen geaaid. Nadat de dolfijnenshow was afgelopen gingen Ashley en Joyce een kusje van een dolfijn doen. Daarna liepen hun naar de fotoshop voor hun foto’s op te halen. Kirsten en ik bleven nog wat napraten en ondertussen zat de dolfijnentrainer ons goed te bekijken. Een half uur na de dolfijnenshow werden Kirsten en ik aangesproken door een van de dolfijnentrainers Junior, die ons daarvoor al had zitten bekijken. Hij vroeg of wij hier werkten, op vakantie waren of stage liepen. Toen vroeg die ons twee mee om dolfijnen te gaan voeren. Wij vroegen natuurlijk wel of dat wel was toegestaan. Toen zijn wij met z’n tweeën meegegaan, want we konden Joyce en Ashley niet meer vinden. Wij mochten helaas niet zelf de dolfijnen voeren maar wij hadden wel een primeur, en zaten op 2 meter afstand van de dolfijnen. Junior liet de dolfijnen leuke kunstjes doen, zoals achteruit op hun staart naar achter zwemmen, klappen met hun flippers, op hun kop de handstand doen, etc. Echt super leuk. Na het voeren vroeg hij aan ons wat wij vanavond gingen doen, dus wij zeiden we gaan naar Wet ’n Wild. Hij zou daar ook heen gaan dus misschien dat wij hem nog tegen zouden komen. Als laatste gingen we de zeeleeuwen show bekijken. Na de show van de zeeleeuwen op de foto met de zeeleeuwen, dat wilden we met z’n allen wel, alleen helaas waren er maar 10 plekken en Kirsten en ik waren nummer 12 en 13. Ze hadden gezegd dat het gratis was, maar uiteindelijk moest je als nog betalen voor de foto. Na een hele leuke dag zijn we naar huis gegaan en ben ik gaan skypen met het thuisfront. Om 7 uur kwamen Sander en Joyce bij mij eten en gingen we pasta maken. ’s Avonds zijn Joyce, Roseanne, Roy en ik naar Wet ’n Wild geweest. En raad is wie ik daar tegen kwam… 2 Buschauffeurs van mijn werk, Corrie een collega van het werk, Barbara was er ook alleen die had ik niet gezien en ja ook Junior. Daar hele tijd mee staan praten. Uiteindelijk zei die dat hij mij heel leuk vond etc etc. Vlak voordat ik weg ging zei die ja ik kan mensen gratis een dolfijn swim aanbieden als ik wil. Dus ik aaah gaaf, maar waarom zou je dat voor mij doen? Dus hij ja nouja ik zou het kunnen doen, ik ja nouja we houden wel contact ofzo. Daarna gingen we met z’n alle naar huis en heb ik nog op de patio gechillt. Ook had ik weer heel erg last gekregen van mijn voet, namelijk die nacht ervoor was mijn klamboe, die eindelijk vrijdags was opgehangen na 3 weken zeuren opgehangen, naar beneden komen zetten. Dus had ik weer zonder klamboe moeten slapen en had ik 20 muggenbulten er weer bij, waarvan er al weer 11 op mijn voeten zaten. Dat was weer heel erg begonnen te jeuken en mijn voet was al weer beetje dik aan het worden en begon te steken. Dus ik ben met een zeiknatte handdoek om mijn voet gaan slapen.
asta la vista!
Maandag 5 maart
Dinsdag 6 maart
’s Avonds even naar Joyce geweest.
Woensdag 7 maart
asta la vista!
12 Maart 2012 - 18:33
Anouschka:
Stephanie,
Wat een leuk verslag met iets minder tegenlagen en een hoop leuke dingen meegemaakt. Lijkt mij echt heel erg gaaf. Met dolfijnen zwemmen moet je zeker gaan doen.
Nou, Kevin kan eindelijk op de WC plassen en poepen. Weg met al die stink luiers.
Wat 10 april gaat hij natuurlijk naar de basisschool.
Hoe lang blijf je op Curacao?
Liefs,
Anous
12 Maart 2012 - 20:00
Lonneke:
Hoi Steef, wat heb je weer een leuke dingen beleefd! En sjans bij een dolfijnentrainer! Wie maakt dat nou mee! Veel plezier nog! groetjes Lonneke -
13 Maart 2012 - 17:52
Irene:
Hallo Stephanie
Het is weer leuk om al je berichtjes te lezen.Volgens mij heb je het weer goed naar je zin, met weer een leuke groep mensen.
Hoop dat het met je voet weer wat beter gaat, heb je geen deet of helpt dat niet? Leuk hoor met dolfijnen zwemmen hebben wij ook gegaan.
Veel plezier nog en kijk waar je loopt he,hahaha.
Groetjes van ons -
14 Maart 2012 - 13:31
Yvonne:
Hoi Stephanie. Wederom weer volop genoten van je reisverslag van afgelopen week. Heb je nog foto's gemaakt van je uitstapjes? Heb je nog struisvogelrace gedaan of doe je dat een andere keer? Ga je nog met dolfijnen zwemmen? Leuke dingen om te doen, maar best wel prijzig allemaal. Nog 2 dagen en dan komt je huisgenootje Sarita en wij weten dat je daar heel erg naar uitkijkt. Hopenlijk neemt zij dan de zon weer mee naar Curacao en kunnen juliie weer van de zon genieten. Tenminste als je dat dan weer van de dokter mag. Want je mocht toch niet in de zon vanwege je voeten? Of is dat alleen deze week vanwege het laseren van je voeten? Of vanwege je nieuwe medicijnen? Of alleen tijdelijk, dat hopen we maar. Anders moet je met de zon altijd in de schaduw zitten en word je niet zo bruin als ik ga worden, toch!
Geniet ervan en we smsen/mailen/skypen wel weer.
Groetjes van ons allen