Bezoek uit Nederland - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Stephanie Harg - WaarBenJij.nu Bezoek uit Nederland - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Stephanie Harg - WaarBenJij.nu

Bezoek uit Nederland

Door: hargs

Blijf op de hoogte en volg Stephanie

25 April 2012 | Nederland, Amsterdam

Bon nochi,
Eindelijk week 9 is getypt en bezoek in Nederland is aangekomen. Mijn zus Mariska met mijn tantes Evelien en Liesbeth verblijven in het mooie kleurrijke Chogogo resort op Jan Thiel. Ik heb weer een hoop leuke dingen meegemaakt. Veel lees plezier!

Maandag 9 april,
’s Ochtends lekker uitgeslapen tot 9 uur. Toen wat boodschappen, handdoeken en beddengoed gewassen aan de overkant, beetje het huis opgeruimd en schoongemaakt. Ik moest een plan van aanpak maken voor Miss Ann Boattrips wat ik voor hun kon betekenen wat betreft de marketing. ’s Middags zou ik met Lucie, Natasja, Joyce en Stephanie naar Saint Tropez gaan omdat hun ook vrij waren. Uiteindelijk had ik gezegd dat hun alvast mochten gaan omdat alles beetje uitliep en toen kwam ik pas om 3 uur bij Saint Tropez. Nog even gezellig bij Lucie, Natasja en Joyce gaan liggen, want ik kon Stephanie niet meer vinden. Bij Saint Tropez aan me plan van aanpak gezeten en die ’s avonds nog even laten nakijken door Stephanie, die nog wat tips gaf waardoor het er professioneler eruit zag. ’s Avonds hem opgestuurd en later die avond met Ricky, Jeffrey, Priscilla, Mark, Stephanie, Emiel, Sarita en Paul een drankje wezen doen bij Saint Tropez.

Dinsdag 10 april,
Vandaag kreeg ik eindelijk bezoek van Mariska, tante Evelien en tante Liesbeth. Ik zou vandaag gebeld worden over mijn plan van aanpak en zouden we erover gaan praten. Maar Solange (mijn baas) die had een afspraak bij de tandarts en die voelde zich daarna een beetje beroerd, dus toen ze mij belde, dit was tijdens het shoppen met Sarita in Punda, zei ze dat ik woensdag (de volgende dag) een snorkeltrip had en dat we daarna over mijn plan van aanpak gingen praten. Ook zei ze dat ik was aangenomen. Dit was een hele opluchting waardoor ik dit weer kon laten weten aan Wereldstage. Sarita was vandaag ook vrij dus we waren eind van de ochtend gaan shoppen in Punda. ’s Middags een heerlijk broodje bij de Subway gegeten, jaja dat kennen wij hier ook hoor.. :P Daarna zijn we weer verder gaan shoppen. Ik had twee nieuwe zonnebrillen gekocht omdat eentje was gesneuveld door een wesp die ik wegsloeg die mij aan had gevallen op de scooter en in de ander zat een barst, dus ja ik moest wel nieuwe. Verder nog een kort zwart stoffen broekje gekocht voor me stage, een hempje, 2 shirtjes en een hele mooie chique jurk. Sarita was ook aardig op de shoptour. Ondertussen had ik contact met me zus of die al geland was. Nou dat waren ze, dus toen hadden we afgesproken om s avonds uiteten te gaan. Wij naar huis gegaan, gedoucht en Mariska had gevraagd of we wat boodschappen mee konden nemen omdat hun niks in huis hadden. Maar helaas waren we een beetje laat waardoor we 5 voor 8 bij de supermarkt stonden maar er niet meer in mochten. Dus ik met alle mogelijkheden aardig gevraagd of ik echt niet heel heel snel nog even iets mocht halen maar nee hij moest het eerst vragen aan iemand anders. Toen hij terug kwam was het antwoord nee, dus ik zei ik had allang klaar kunnen wezen in deze tussentijd dat hij het ging vragen, maar helaas ik mocht met geen mogelijkheid naar binnen. Dus ik beetje pissig verder gereden op de scooter. Bij Chogogo moesten we nog even zoeken naar hun huisje, nog keertje te ver gereden op het park maaja al snel kwamen we er achter dat we toch een stukje terug moesten. Toen wilden we uiteten gaan bij Zanzibar maar daar hadden ze geen tafel meer voor 5 personen, dus zijn we naar Tinto, een restaurant ernaast, gaan eten. Heerlijk eten alleen knetterduur. Na het eten terug naar hun huisje gelopen waar mijn scooter weer stond, afscheid genomen en toen naar huis gereden om half 11. Nou dat doen Sarita en ik ook nooit meer want dat vonden we toch niet zo fijn zo laat nog over straat.

Woensdag 11 april,
Vandaag had ik weer een snorkeltrip en moest ik om 8 uur aanwezig zijn. Eerst weer een uur voorbereiding voordat de gasten arriveerden. Dus snorkelvesten controleren en tellen, duikbrillen tellen en in een bak met sop leggen, flippers van verschillende maten uitleggen, boot schoonmaken, eten en drinken maken en klaar zetten. Toen kwamen de gasten en moesten we ze in de boot begeleiden. Rondje over het Spaanse water gedaan en toen naar de Tukboot waar we gingen snorkelen. Ik mocht nadat alle gasten het water in waren ook weer mee snorkelen en na 5 kwartier gingen we met alle gasten op de boot weer terug varen. Op de terugweg kregen de gasten eten en drinken. Na afloop van de trip kregen we lekker wat fooi en dat verdelen we altijd onderling. Toen we de gasten hadden uitgezwaaid, moesten we de boot schoonmaken en had ik nog een gesprek met Solange over mijn plan van aanpak. Ze vond dat ik goede ideeën had en zo door moest gaan elke keer met nieuwe ideeën moet komen. Verder vertelde ze dat ik mocht blijven en ik aangenomen was voor mijn stageperiode af te maken van 3 maanden. Dit wist ik al want dat had ze die dag daarvoor al gezegd, maar ik was erg blij met nog een bevestiging. Toen zei ik ook dat ik Wereldstage in zou lichten hierover, nu dit echt zeker was. We hadden ook nog even over mijn taken wat ik daar uit ga voeren, namelijk het zelfde als Niek, de andere stagiair, dus mee op boattrips, onderhoud aan de boten en als extra de marketing. Wel had ik er duidelijk nogmaals bij gezegd dat ik geen marketing opleiding doe of heb gevolgd maar alleen toerisme waar ik af en toe een opdracht voor marketing had. Maar dit was allang goed en ze was blij met mijn ideeën. Om half 3 was ik klaar en ben ik uit mijn werk even langs Chogogo (het resort waarop mijn familie logeert) gegaan. Daar lekker gezwommen met Mariska. Daarna ben ik weer naar huis gegaan en thuis gegeten.

Donderdag 12 april,
’s Ochtends om 8 uur moest ik werken. Vandaag had ik mijn eerste kayaktrip. Gelukkig ging ik mee om te kijken en hoefde ik geen verhaal te vertellen en te gidsen, dit deed Niek. Voordat de gasten kwamen moesten we de kayaks controleren en schoonmaken, daarna moesten we flesjes water klaar zetten, waterdichte zakken neerleggen en de kleedkamers schoonmaken en vegen. We hadden 2 gasten bij de kayaktrip, dus een klein clubje. Eerst gingen we een rondje Spaans water en later gingen we naar het Hyatt Hotel waardoor we eerst een klein stukje open water hadden, waar meer golven waren waardoor het iets zwaarder werd. Ik moest eerst even inkomen met het peddelen want ik had een 1 persoons kayak. Bij het Hyatt Hotel gingen we aanleggen en mochten de gasten snorkelen en uiteraard deden wij ook mee. Op het strand mochten we helaas niet liggen omdat het een privé baai is voor het Hyatt. Na 3 kwartier gingen we weer rustig terug kayakken en kwamen we om half 12 terug. Daar gingen we de spullen opruimen en hadden we een uurtje pauze. Toen de pauze voorbij was gingen Niek en ik brainstormen over ideeën voor marketing. De ideeën gingen we nog bespreken met Solange en daarna waren we klaar om half 5. ’s Avonds naar cafe de Tijd geweest.

Vrijdag 13 april,
Vandaag moest ik om half 9 beginnen, eerst naar kantoor om wat uitleg te krijgen over het flyeren bij de hotels en het flyer materiaal op te halen. Daarna ben ik aan de hand van het lijstje met hotels waar ik naar toe moest, gaan rijden met de scooter. Maar omdat ik eerst moest tanken, ben ik eerst de hotels bij het Sea Aquarium gaan doen. Flyeren houdt in vragen hoe de verkoop loopt van Miss Ann Boattrips bij hun, welke andere organisaties ze nog meer aanbieden, hoe die verkocht worden en waarom de gasten voor hun kiezen en niet voor Miss Ann Boattrips. Dan tel je het aantal flyers wat ze nog hebben en dan vul je die aan tot een bepaald aantal. Omdat het mijn eerste keer was dat ik dat had gedaan moest ik me natuurlijk wel eerst introduceren, waardoor het bij de hotels wat langer duurde. Nadat ik bij alle hotels was langs geweest moest ik nog even verslag uit doen bij Solange. Daarna was ik om 3 uur klaar en ben ik naar Chogogo gegaan. Helaas waren ze nog niet thuis en ben ik bij het zwembad gaan liggen waar later Mariska kwam. Begin van de avond ging ik naar huis om thuis te eten.

Zaterdag 14 april,
Ik was vrij vandaag en ik ging eerst mijn handdoeken was met beddengoed doen. Ook had ik nog even geskypt met het thuisfront en ’s middags ben ik naar Chogogo gegaan met mijn andere was en slaapspulen, want ik ging een nachtje overnachten, omdat dat beter uitkwam met mijn werk de volgende dag. Ik had dan namelijk Klein Curacao trip en Mariska ging mee op die trip. ’s Middags wilden we eigenlijk naar Zanzibar gaan om te zwemmen en te bakken, maar Mariska was erg verbrand dus toen zijn we gewoon bij het zwembad gaan liggen. ’s Avonds had tante Evelien heerlijke nasi gekookt en nog even buiten gezeten en toen op tijd naar bed gegaan.

Zondag 15 april,
Mijn wekker liep om half 5 af en toen ben ik weer heerlijk onder een warme douche gaan douchen. Lekker met broodjes ontbeten met Mariska. Om 6 uur waren we bij Miss Ann Boattrips waar ik ging voorbereiden en Mariska lekker rustig wakker kon worden. Om 7 uur kwamen de eerste gasten binnen druppelen en toen vaarden we om kwart over 7 weg. Op Klein Curacao moesten we snel het ontbijt klaar maken zodat de gasten op tijd konden eten, wat prima gelukt was, want de gasten zaten om 10 voor half 10 aan hun ontbijt. Nadat de gasten uitgegeten waren, mocht het personeel ontbijten, daarna gingen we alles opruimen en ging ik de afwas doen. Na de afwas ben ik Maritsa (de kokkin) gaan helpen in de keuken met een paar dingetjes, de rest wilde ze zelf doen. Dus toen hadden we 5 kwartier voor ons zelf, en ben ik lekker gaan zwemmen en vrij snorkelen met Mariska. Ook nog even lekker liggen bakken op het strand en om 10 voor 1 moest ik weer naar ‘binnen’ om de lunch klaar te zetten en mij aan te kleden, want ja je kunt moeilijk eten voor de gasten in je bikini opscheppen. Toen alle gasten uitgegeten waren, mochten wij weer lunchen en heeft Mariska gezellig bij mij gezeten. Daarna moest ik de afwas doen en nog dingen opruimen waardoor ik helaas niet mee kon naar de snorkelplaats, waar mijn zus ook aan het snorkelen was. Op de boot terug na het drinken inschenken, wel nog gezellig met Mariska zitten praten. Nadat de gasten weg waren, gingen we snel de boot schoonmaken en mocht ik als eerste op gesprek komen bij Solange toen we klaar waren, omdat ik met mijn zus naar huis zou gaan. Bij Chogogo aangekomen zijn we eerst naar het huisje gegaan en daar zaten tante Evelien en tante Liesbeth, die ook nog niet hadden gegeten dus toen hadden we besloten om uiteten te gaan op het park zelf. Heerlijk een chogogoburger gegeten met frietjes en een ijsje en daarna op tijd het bed in gegaan. Ik bleef bij hun nog een nachtje slapen in overleg met Sarita, omdat het weer beter uit kwam met mijn werk. Ik vond het een super leuke dag met Mariska op Klein Curacao en ook dat ik een beetje tijd had om met haar door te brengen op Klein Curacao.

Ayo!

• 26 April 2012 - 08:44

Yvonne:

Hoi Stephanie,

Wat leuk dat je het zo naar je zin hebt op je nieuwe stageplek. Door het snorkelen zal je best wel heel bruin worden. Want water, zon en wind doet wonderen met je huid.
    Fijn dat je het met Mariska, tante Evelien en tante Liesbeth zo naar je zin hebt. Dat geeft toch wel een beetje een gevoel van thuis weer.
    Ook leuk dat je ze zoveel kan zien en de tijd hebt om dingen met ze te ondernemen. Geniet ervan. Als zij weer terug gaan naar Nederland dan duurt het nog maar 5 weken voordat je volgende visite alweer komen. Dus dan heb je weer wat om naar uit te kijken. Ben heel erg benieuwd naar al je foto's die je gemaakt hebt. Gelukkig is het weer mooi weer geworden, jammer genoeg hier nog niet.
    Nou groetjes en nog veel plezier op je stage.
    Mama, papa en cynthia

• 27 April 2012 - 13:38

Marisk:

Hoi Steef, het was supergezellig. Vond het heel leuk dat je zoveel tijd met ons door kon brengen. Ik vond het ook heel leuk op Klein Curacao :-)
    Liefs, xxx

• 28 April 2012 - 18:11

Linda:

Hee Stephanie,
    Leuke dingen heb je weer meegemaakt! Fijn dat je aan de slag mag bij je nieuwe stage, het klinkt erg leuk! En je zal wel lekker bruin worden van die boottrips ;)
    Xx