bezoek weer weg
Door: hargs
Blijf op de hoogte en volg Stephanie
12 Mei 2012 | Nederland, Amsterdam
Bon dia lieve mensen. Hier weer een berichtje uit Curacao. Wat jullie hier lezen is helaas van 2 weken geleden (namelijk week 11). Het typen van mijn blog is er een beetje bij ingeschoten, maar ik ga mijn best doen om hem weer up to date te houden! Ondanks dat toch veel lees plezier.
Maandag 23 april
Vandaag zouden mijn zus en mijn tantes weer vertrekken naar Nederland. En aangezien ik nog steeds een kut gevoel had over die avond daar voor, ben ik op tijd opgestaan om nogmaals afscheid te nemen. Gelukkig moest ik ’s middags werken en kon ik om half 11 bij Chogogo zijn. Ze waren druk bezig met de laatste spulletjes inpakken en hadden mij totaal niet verwacht. Nog even wat met ze gedronken en om kwart voor 12 stonden we bij de receptie te wachten op de transferbus. Eerst kwam de bus van OAD met een buschauffeur van mijn oude werk. Daar nog even gezellig mee zitten praten en toen vertrok hij. Al snel kwam de bus voor mijn zus en mijn tantes en moest ik echt afscheid nemen. Hun buschauffeur herkende mij en vroeg of ik een leuke tijd met ze had gehad. Nog even goed afscheid genomen en uitgezwaaid en toen moesten ze toch echt instappen en waren deze twee leuke gezellige weken toch echt tot z’n einde. Daarna ben ik door gegaan naar mijn werk en ben ik eerst nog even gaan skypen, want ik was veelste vroeg. Solange had namelijk gebeld of ik om 2 uur kon komen, maar aangezien ik om kwart over 12 al klaar was en niet eerst naar huis ging om daar vervolgens even een half uurtje te zitten en dan weer terug te rijden. ’s Middags ben ik aan de slag geweest met mijn flyer en om half 6 mocht ik naar huis. ’s Avonds ben ik gezellig met Dhrun en Sarita naar American Reunion geweest in bioscoop the Movies. Hij was erg leuk en we hebben ons helemaal stuk gelachen.
Dinsdag 24 april,
Vandaag moest ik om 8 uur beginnen en was ik eerst bezig met de flyer verbeteren. Later die dag heb ik het onderhoud gedaan. Dat houdt in snorkelvesten controleren en tellen, duikbrillen schoonmaken, controleren en tellen, inventaris op de boot, etc. Ook hebben Niek en ik nog even boodschappen gedaan voor de Klein Curacao trip voor de volgende dag en de snorkeltrip. Dit was een avontuur apart, want ik was nog nooit in zo’n grote supermarkt geweest. Niek maakt allemaal grapjes en we lopen elkaar een beetje voor gek te zetten. Ook zelf nog even lekkere broodjes gekocht als lunch. Om half 4 mochten we naar huis. ’s Avonds niet veel boeiends gedaan.
Woensdag 25 april,
Vandaag had ik een snorkeltrip en moest ik om 8 uur beginnen en voorbereiden voordat de gasten kwamen. Dit was een van de laatste snorkeltrips van het seizoen, omdat het cruiseseizoen tot z’n einde kwam. Maar we hadden nog zo’n 27 gasten aanboord, dus nog wel een leuk koppeltje. Ook heb ik een echtpaar leren snorkelen. Alleen de man wilde al gauw toch weer terug naar de boot. Dus die heb ik samen met de reddingsboei en zijn vrouw naar de boot gebracht en toen gingen zijn vrouw en ik nog even een stukje verder snorkelen. Die vrouw heeft mijn hartelijk bedankt dat ik de tijd heb genomen om het snorkelen aan hun te leren en was daar zo dankbaar voor. Echt lief gewoon. Nadat we de gasten hadden uitgezwaaid, gingen we het fooi verdelen en was het nog redelijk wat voor het lage aantal mensen. Daarna zijn we als een speer de boot gaan schoonmaken. Om 14 uur was ik klaar en ben ik naar huis gegaan om mijn spullen af te zetten, te eten en toen ben ik naar Saint Tropez gegaan waar Dhrun en Natasja al lagen. ’s Avonds niet veel gedaan.
Donderdag 26 april
Vandaag was ik lekker vrij en had ik om half 11 afgesproken met Jeffrey, Priscilla’s vader en vrienden Marco en Tamara van hun om naar het strand te gaan. Het was de bedoeling om naar Cas Abou te gaan maar we reden daarvoorbij voordat we het door hadden, dus toen zijn we naar de Grote Knip gegaan. Daar lekker wezen bakken op het strand met de olie die ik s ochtends gekocht had. Want ik vond dat ik na bijna 3 maanden nog niet echt bruin was, dus ja dan ga je maar olie kopen. Om half 4 zijn we weer terug naar huis gegaan, omdat Priscilla’s vader had afgesproken om Priscilla en Sarita weer op te halen van het werk. Toen zijn Jeffrey, Marco, Tamara en ik nog even bij Saint Tropez afgaan koelen en hebben we wat te eten genomen. ’s Avonds ben ik naar de tijd geweest en naar Bermuda. Het was half 3 toen ik in bed lag.
Vrijdag 27 april
Om 8 uur moest ik weer werken en heb ik mijn stageopdrachten gedaan. Want mijn stagebegeleidster uit Nederland was aangekomen en als ze langs kwam wilde ze je stageopdrachten zien. Op een gegeven moment kon ik mijn niet meer concentreren en ben ik een rondje gaan lopen. Toen kwam ik Solange tegen met haar zus Charlien en die ging boodschappen halen. Ik had gevraagd of ik mee mocht omdat ik mij niet meer kon concentreren en dat vonden ze goed. We waren hele poos bezig en reden van hot naar her. We zijn bij een groot handel voor ons vlees geweest, bij de rum fabriek, toen boodschappen gaan doen bij de supermarkt, een tante opgehaald en afgezet bij het verplegingstehuis, op zoek naar oranje spullen voor Koninginnedag. Toen eerst ergens gaan eten, heerlijk Colombiaans gegeten, voor het eerst in mijn leven. Die mensen hadden vroegen een eigen restaurant, maar die was wat verouderd, dus toen zijn ze verhuisd en wilden ze een restaurant in hun eigen huis wat nog verbouwd werd. Het was een aparte locatie, gewoon in een huis wat volop in de verbouwing zat, maar het eten was echt super! Daarna moesten we nog wat boodschapjes doen voor het verplegingstehuis, dat afgeven, verder op oranje jacht en toen richting Miss Ann weer terug. Om 4 uur hadden we alle boodschappen opgeruimd en had ik nog even de dag besproken met Solange en was ik klaar om naar huis te gaan. ’s Avonds op tijd naar bed gegaan.
Zaterdag 28 april
Om 10 uur moest ik beginnen met werken. Vandaag hadden we een haventrip. Eigenlijk zouden we er 2 hebben, maar helaas had er 1tje afgezegd, wat ik uiteindelijk niet erg vond, anders moest ik al om 7 uur beginnen. Eerst gingen we alles klaar maken voor de boot, zodat die klaar was. Daarna ging ik met Solange overleggen over mijn stageopdrachten. Alleen hier was vrij weinig tijd nog voor. Om 12 uur was al een groot deel van de gasten er. Om 1 uur vaarden we weg. Dit was mijn eerste haventrip. We vaarden over het Spaanse Water, langs Jan Thiel, Sea Aquarium, Saint Tropez en door de gracht van Punda naar de haven. Ik vond het een speciaal moment toen de pondjesbrug open ging voor de Miss Ann. In de haven vaarden we een rondje, langs de oude scheepswrakken, de marine basis en de opslagplaatsen. Daarna vaarden we weer rustig terug naar het Spaanse Water. Na de trip moesten we nog even de boot schoonmaken en waren we om kwart over 6 klaar. ’s Avonds ben ik op tijd naar bed gegaan.
Zondag 29 april
Vandaag had ik weer een trip naar Klein Curacao en moest ik om 6 uur beginnen. Eerst weer alles voorbereiden voordat de gasten aan kwamen en om kwart voor 7 moesten we gereed staan. Op Klein Curacao ging alles mooi op tijd, maar echt een grappige leuke sfeer die er normaal was die was er niet echt. Dit kwam doordat Niek een dagje vrij was. Maar ja we hebben ons ook vermaakt. En hierdoor mocht ik met de gasten gaan snorkelen, wat wel weer erg leuk was om te doen. We moesten een stukje lopen op het strand en daar gingen we snorkelen met zeeschildpadden. Na de trip heb ik weer geholpen met opruimen. Om 19 uur was ik klaar met werken en was de hele boot schoon. ’s Avonds heb ik niet veel gedaan.
Ayo! Bon siman
Zondag 29 april
Ayo! Bon siman
13 Mei 2012 - 09:26
Chantal:
Leuke verhalen weer! Als ik dit zo lees krijg ik ook zin in zin, zee, strand, Kos en natuurlijk mijn eigen buitenlandse trip!
Ik vind het zo jammer dat wij niet ook even een weekje of weekendje langs kunnen komen!
Het wordt tijd dat je weer terug komt, partyanimal! Ik trek de kar nu alleen hahaha. Maar momenteel ben ik even niet zo fit, dus gebeurd er qua stappen even weinig... Over een paar weken pakken we de draad weer op haha!
Chick, hou je taai en geniet! Werkt de olie al een beetje? ;)
Liefs! -
13 Mei 2012 - 12:28
Debby:
Zo druk, maar gezellig..!!
HEt klinkt als een heerlijke week.,
met veel stappen, haha., dat zul je straks wel missen denk., Wij stappen niet zoveel als jouw dus hoop dat we je tempo bij kunnen houden., xD
Heel veel plezier nog..!! en ik wacht nog op je koningennedagverslag., want daar zit vast meer in.,
Overigens die foto van die schildpad is echt onwijs gaaaf, ook die dolfijnen!
Liefs., -
15 Mei 2012 - 06:23
Yvonne:
Hoi Stephanie,
Wat heb je weer een leuke dingen meegemaakt. Fijn dat je zelfs al het snorkelen aan een ouder echtpaar mocht uitleggen en met hun mee kon doen. Jammer dat die trips niet meer doorgaan. Maar ja ik begrijp dat jullie nu haventrips aan het doen zijn. Lijkt me ook leuk om dat dan weer te gaan doen. Zo hou je wel afwisseling in je werk. Nog een paar weekjes en dan komt je volgende bezoek al weer langs. Daar kan je zeker naar uitkijken. Hoop voor jou dat het weer bij jullie beter en warmer is dan bij ons. Je zal zien als je eenmaal terug bent in Nederland dat wij dan eindelijk ook een hele lange periode mooi weer gaan krijgen en daar verheugt heel nederland zich ondertussen wel op. Dus als je terug bent gaat de vlag uit met een stralende zon.
Groetjes yvonne en willem -
17 Mei 2012 - 18:07
Manon:
Steph! Supercool dat je struisvogels mocht voeren en leuke foto's heb je! :p Alleen lijkt me best scary zo'n beest! Wel schrikken zeg dat je van je scooter was gevallen :O en dat je ook nog flink gewond was, gelukkig gaat t nu wel weer beter. rijdt die verder een beetje je scooter of is het een beetj een krakding? haha. hij ziet er wel mooi uit! En superleuk dat je zus is langs geweest en je tantes. We zijn hier al aan t aftellen tot je weer terug bent, nog maar iets minder dan 2 maanden xD duurt nog veels te lang! Ik kijk weer uit naar je volgende verhalen! xxx